Limonka Kaffir

Lip - 13 2017 | By mont

Limonka Kaffir

Limonka Kaffir – fenomen ?

Pastry Creation czyli firma, która oferuje wspaniałe możliwości dla badaczy kulinarnych pożądających nowatorskich doznań w swojej kuchni. W naszym sklepie online Pastry Creation odnajdziecie dużo interesujących produktów, które możecie użyć w nowoczesnej kuchni. Dziś przybliżmy wam fenomen Limonki Kaffir

Przedstawiającniezwykłość limonki kaffir przynależy ruszyć od tego, że można ją spotkać pod wielorakimi nazwami – papeda, dzika limonka, tajska limonka. Jakkolwiek bez względu na to, jak się ją określi zawsze należy do rodziny cytrusowych – jest bardzo cytrusowa i aromatyczna.

Suszone liście limonki typu kaffir są bezwzględnym składnikiem dań w kuchni tajskiej. Limonka kaffir jest wielce pachnąca i niezwykle ożywcza, lecz kaffir liście są z zewnątrz: ciemnozielone i lśniące a w środku: szorstkie i blade. Wystarczy lekko potrzeć liść, aby wyczuć żywy zapach. Świeże liście limonki kaffir trzymają swoją świeżość przechowywane w lodówce przez co najmniej 2 tygodnie – dostępne i nie mniej popularne są również suszone liście limonki.

Warto napomknąć, że aromatyczne liście kafiru są zbyt twarde, aby konsumować je w normalnej formie – zwykle dorzuca się je w ostatniej fazie pichcenia. Wiele tajskich wzorów wręcz wymaga tego, by wykorzystać z tej części limonki kaffir. Wiele ciekawych przepisów można znaleźć na naszym firmowym blogu kulinarnym.

Gdzie kupić kaffir?

Jeszcze niedawno kupienie liści kaffir w naszym kraju niemalże graniczyło z niemożliwym, całe szczęście poprzez możliwości sieci internetowej współcześnie każdy zdoła to zrobić w dobrzewyposażonym sklepie online wygodnie siedząc w ulubionym fotelu. Przykładem takiego miejsca jest choćby pastry.com.pl – sklep online.


Ocena: 3/5 (1 głosów)  


Szczegóły wpisu:


Lokalizacja na mapie:

Szerokość geograficzna: 50.298042, Długość geograficzna: 18.969479699999965

Odwiedziny botów:
  • googlebot: 3 (ostatnio: 19.01.2018 09:10:32)
  • yahoo: 2 (ostatnio: 28.12.2017 01:34:14)

Podlinkuj wpis:

You must be logged in to post a comment.